Inschrijven

Wens je tijdens de zomervakantie onze school te komen bezoeken of wil je graag inschrijven? Boek dan een afspraak via onze online tool op deze pagina.

U kan ook de gegevens van uw kind(eren) al achterlaten, zodat de inschrijving tijdens de afspraak vlotter verloopt.

Inschrijvingen 2021

Stappen van inschrijven

1. Informeer

Je kan kennis maken met onze werking en visie door onze website te raadplegen of een afspraak te maken voor een rondleiding.

2. Afspraak boeken

Kom onze school bezoeken en krijg een rondleiding van de directeur. Tijdens deze afspraak kan u ook onmiddellijk inschrijven.

3. Digitaal inschrijven

Vul de gegevens van uw kind digitaal in. U kan ook een foto van het paspoort uploaden. Zo gaat het inschrijfmoment vlotter.

4. Ondertekenen

U ontvangt de inschrijfformulieren via e-mail. Onderteken deze documenten (digitaal) en bezorg ze ons. De inschrijving is pas definitief nadat u hiervan een melding ontvangt.

2. Afspraak boeken

In de zomervakantie is de school gesloten. Op maandag 16 augustus zijn de kantoren terug geopend en starten we met de voorbereidingen van het volgende schooljaar. Wil je graag de school bezoeken en meer uitleg? Maak dan een afspraak via onderstaand reservatiesysteem.

Zijn er geen momenten beschikbaar die voor u passen?

Zijn er geen vrije momenten beschikbaar of lukken de beschikbare momenten voor u niet? Contacteer ons dan via 011 82 48 31 of via directie@bs-kosmos.be. We bekijken dan samen welk moment wel past.

Kleuter inschrijven?

Kleuters mogen starten in het kleuteronderwijs vanaf de datum dat zij de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden bereiken. Tussen jonger dan 3 jaar worden starten op de instapdag:

• Na de herfstvakantie
  • Na de kerstvakantie
  • Op 1 februari
  • Na de krokusvakantie
  • Na de paasvakantie
  • Na het hemelvaartweekend

Kleuters ouder dan 3 jaar kunnen het hele jaar door starten. Bereken zelf de instapdatum van uw kleuter via de link.

Lagere school inschrijven?

Deze kinderen kunnen het hele jaar door ingeschreven worden, na een kennismakingsgesprek.

Tijdens de grote vakantie is de school open op de momenten die je lager op deze pagina kan vinden. Je maakt best wel een afspraak via e-mail directie@bs-kosmos.be of via 011 82 48 31.

Nieuwe inschrijvingen verlopen in onze school volgens het inschrijvingsdecreet!

Documenten meebrengen

Voor de inschrijving hebben we het volgende nodig:

• Bewijs van rijksregisternummer via het kids-ID (of eventueel een ISO-kaart of geboorteakte)
  • Laatste 3 schoolrapporten indien beschikbaar.
  • In geval van co-ouderschap, de gegevens én toestemming tot inschrijving van beide ouders.

Geboortejaren

In onderstaande tabellen kan je een overzicht vinden van de geboortejaren per leerjaar.

Peuterklas (Instapklas) 2019
Eerste kleuterklas | Zonklas 2018