Kosmosfeest 2024 - logo website

Zaterdag 25 mei - 13.00 - 19.00 u

Op zaterdag 25 mei openen we onze poorten voor het Kosmosfeest. Om de twee schooljaren organiseren we een schoolfeest waarbij onze leerlingen optreden en er verschillende activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen.

De doelstelling van ons feest is zorgen voor verbinding tussen leerlingen, ouders, de school en de buurt. We zouden Kosmos niet zijn, als we niet zouden proberen om dit zo duurzaam mogelijk te organiseren.

Op deze pagina verzamelen we de belangrijkste info voor een vlot verloop van ons Kosmosfeest. Jij komt toch ook?

Verkeersinfo | Afspraken

Tijdsschema

• 13.00 u

Poorten geopend

• 13.45 - 15.00 u

Optredens leerlingen

• 15.00 - 17.00 u

Activiteiten voor leerlingen

• 17.00 - 19.00 u

Tijd voor elkaar + DJ

Info & afspraken

Zero-waste!

Breng glazen flesjes en herbruikbare bekers altijd terug naar de drankstand. We proberen zo weinig mogelijk afval te produceren en gaan voor een afvalarme editie.

Speelkaarten

Elke leerling van onze school mag 1 gratis speelkaart afhalen aan de kassa. Krijg je niet genoeg van de activiteiten? Dan zijn er extra speelkaarten te koop aan de kassa.

Picknickdeken of stoeltje

Breng een picknickdeken of festivalstoeltje mee. Zo toveren we samen met jullie ons domein om tot een gezellige festivalzone. We voorzien enkele zitelementen.

Ouders doen zelf toezicht

Aanwezige leerlingen vallen steeds onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de ouders tijdens het schoolfeest.

Campus = rookvrij

Denk eraan dat onze volledige campus een rookvrije zone is. Roken kan enkel buiten de poort aan de straatzijde.

Duurzame prijzenwinkel

Onze prijzenwinkel krijgt dit jaar een duurzaam kantje. In samenwerking met de Snuffelhoek van Sint-Vincencius Zonhoven, kunnen leerlingen dit jaar hun speelkaart inruilen voor speelgoed dat zo een tweede leven krijgt. Zo ondersteunen wij ook hun werking.

#circulaireeconomie #SDG1 #SDG12

Duurzaam naar Kosmos & verkeersveiligheid

Om de veiligheid van onze leerlingen te garanderen, wordt de Guldenboomkensweg autovrij gemaakt. Onderstaande kaart verduidelijkt welke tijdelijke verkeersmaatregelen van toepassing zijn en waar je best parkeert.

Domeinplan GO! Next Zonhoven

Tijdelijke verkeersmaatregelen

De Guldenboomkensweg ter hoogte van basisschool Kosmos is autovrij tussen 11.00 en 19.00 u.

Kom zoveel mogelijk met de fiets. Voor alle fietsers voorzien we parkeermogelijkheden aan de Guldenboomkensweg.

Kom je toch met de wagen? Parkeer dan op de alternatieve parking aan de Genkerbaan.

1. Legende

Schoolfeest terrein