Info voor ouders

Kijkdag donderdag 29 augustus | 17u - 19u00

De eerste schooldag is voor ieder van ons spannend. Om ervoor te zorgen dat we zondag goed slapen en niet vol spanning moeten gaan slapen, organiseren we op donderdag 29 augustus een kennismakingsmoment tussen 17u en 19u00.

Je kan al eens komen kijken naar de klas en kennismaken met jouw juf of meester. We verklappen ook hoe de eerste schooldag er zal uitzien en de klasleerkracht deelt nog praktische info mee.

We helpen de ouders trouwens ook op weg met de smartschoolapp én je kan al eens een coole foto maken voor onze green wall.

Kom jij ook eens piepen?

BS Kosmos

Eerste schooldag

Maandag 2 september vieren we de eerste schooldag. Het zal een spannende dag zijn. Wij hangen alvast de vlagjes op om het begin van het nieuwe schooljaar te vieren. Vanaf 8u30 ontvangen we uw zoon of dochter.

Kom je met de schoolbus? Dan wacht je op het afgesproken uur samen met mama of papa aan de afgesproken opstapplaats.

Meebrengen

• Boekentas
  • Boterhamdoos met lunch
  • Drinkbus met water
Welkom!
vanaf 8u30
Start van de lessen
8u50
Einde van de eerste schooldag
15u15

Communicatie via Smartschool

Om een snelle communicatie mogelijk te maken, kiezen we om te communiceren via Smartschool. Dit betekent dat we zo weinig mogelijk met 'briefjes in de boekentas' werken. Binnen Smartschool werken we met nieuwsitems, berichten én een digitaal vak. We leggen jullie graag uit hoe we deze gebruiken tijdens het infomoment.

Je kan Smartschool gratis gebruiken op een computer via bs-kosmos.smartschool.be of via een gratis app op een tablet of smartphone. Een gebruikersnaam en wachtwoord krijg je van de klasleerkracht.

U ontvangt binnenkort uw login.

Indien u niet over een smartphone bezit of u geen directe toegang heeft tot het internet, gelieve dit te melden aan de klasleerkracht. In ons schoolgebouw voorzien we drie computers die de ouders kunnen gebruiken om Smartschool te raadplegen. We zorgen ervoor dat de communicatie dan ook tot bij u geraakt.

Poster-14-App-Store-iOS-1-728x1030
Poster-15-App-Store-Android-1-728x1030
HELP!? 🙂

Infomoment Smartschool

Tijdens het kennismakingsmoment donderdag 29 augustus (17u - 19u30) helpen we u graag op weg met Smartschool. We helpen u bij het installeren van de app en maken u wegwijs. Breng zeker uw smartphone mee.

We voorzien ook computers om Smartschool te ontdekken.

nieuws_512x512

Nieuws

Ontvang school- en klasnieuws onmiddellijk op je smartphone. In de Smartschoolapp kies je voor het sterretje. In dit overzicht verzamelen we alle informatie die belangrijk is.

Deze manier van werken is snel, spaart heel wat papier en zorgt ervoor dat de informatie zeker tot bij jullie geraakt.

berichten_512x512

Berichten

Heb je een vraag, melding of mededeling? Via de berichten kan je deze vraag gemakkelijk stellen aan de klasleerkracht, de zorgcoördinator of de directeur. Klik op het envelopje en typ bij ontvanger de naam.

Je bericht komt zo gegarandeerd aan én de informatie uit je bericht blijft binnen ons veilig platform.

mijn_vakken_512x512

Mijn vakken

'Mijn vakken' is eigenlijk een digitale boekentas. De klasleerkracht verzamelt in dit mapje interessante documenten en links. Op deze manier betrekt de leerkracht de ouders met het lesgebeuren.

Kosmos extra's

Busvervoer

Maken jouw kinderen gebruik van het busvervoer? Dan kan u donderdagavond terecht bij om dit in orde te maken. U tekent hier ook het busreglement.

thuis

Voor- en naschoolse opvang

Wil je gebruik maken van onze voor- en naschoolse opvang? Dat kan. De opvang opent iedere morgen om 7u00 en sluit om 18u00. Inschrijven doe je door het inschrijfdocument in te vullen. Dit kan je afhalen in de opvang.

Eetmoment