Info voor ouders

Praktische afspraken

Met velen samenleven vraagt duidelijke afspraken. Het is belangrijk dat iedereen die deel uitmaakt van basisschool Kosmos deze afspraken kent en we deze ook nakomen.

Om deze afspraken helder te maken, verzamelen we enkele belangrijke afspraken op deze pagina.

Deze lijst is zeker niet volledig. Het schoolreglement bevat alle richtlijnen.

 

Deze afspraken zijn ook terug te vinden op de frigofiche. Heeft u nog geen frigofiche? Vraag deze dan aan via de klasleerkracht.

80895549_2986754084690611_6625660681045671936_o

Op tijd komen

Op tijd op school aanwezig zijn vinden we zeer belangrijk. Elke klas start de dag namelijk in de gesprekskring. In deze kring overloopt de leerkracht het dagverloop, worden de eerste instructies gegeven en wordt er belangrijke informatie meegedeeld. Later in de klas binnenkomen, verstoort dit instructiemoment.

frigofiche

Afwezigheid van uw kind wettigen

Bij afwezigheid vragen wij om dit 's morgens te melden. Dit kan gemakkelijk via de Smartschoolapp door een bericht te verzenden naar de klasleerkracht. De eerst volgende dag dat uw kind terug naar school komt, wettigt u de afwezigheid door een afwezigheidsattest binnen te brengen. Een afwezigheid wettigt u met onderstaande attesten.

frigofiche2

Lancering & Landing

Om onze leerlingen te motiveren en uit te dagen, organiseren we maandelijks een lancering en een landing. Dit zijn twee podiummomenten waarbij de hele school samen komt in de agora. Ook (plus)ouders/voogden zijn op dit moment van harte welkom om plaats te nemen op de groene trappen.

De momenten van de lancering en de landing kunnen verschuiven als er verlofdagen of bijzonderheden zich voor doen. Via de nieuwsberichten op Smartschool kondigen we deze podiummomenten aan, maar je kan ze ook terugvinden op de kalender op Smartschool.

frigofiche3

Leren op school & thuis, hoe kan u helpen?

Uw kind komt naar school om te leren, al stopt het leerproces niet als uw kind thuis komt. Ook (plus)ouders spelen een belangrijke rol in het leerproces van de kinderen. Hoe kan u helpen?

frigofiche4

Gezond lekkers in de boekentas!

We promoten een gezonde levenshouding, gezonde voeding is hiervoor onmisbaar. De volgende afspraken maken duidelijk hoe we hieraan proberen te werken:

frigofiche5

Ook goed om te weten ...

Naast de algemene afspraken die je in het schoolreglement kan nalezen, is het zeker goed om te weten dat ...

frigofiche6

Communicatie via Smartschool

Om een snelle communicatie mogelijk te maken, kiezen we om te communiceren via Smartschool. Dit betekent dat we zo weinig mogelijk met 'briefjes in de boekentas' werken. Binnen Smartschool werken we met nieuwsitems, berichten én een digitaal vak. We leggen jullie graag uit hoe we deze gebruiken tijdens het infomoment.

Je kan Smartschool gratis gebruiken op een computer via bs-kosmos.smartschool.be of via een gratis app op een tablet of smartphone. Een gebruikersnaam en wachtwoord krijg je van de klasleerkracht.

U ontvangt binnenkort uw login.

Indien u niet over een smartphone bezit of u geen directe toegang heeft tot het internet, gelieve dit te melden aan de klasleerkracht. In ons schoolgebouw voorzien we drie computers die de ouders kunnen gebruiken om Smartschool te raadplegen. We zorgen ervoor dat de communicatie dan ook tot bij u geraakt. 

 

Poster-14-App-Store-iOS-1-728x1030
Poster-15-App-Store-Android-1-728x1030
HELP!? 🙂

Infomoment Smartschool

Tijdens het kennismakingsmoment donderdag 29 augustus (17u - 19u30) helpen we u graag op weg met Smartschool. We helpen u bij het installeren van de app en maken u wegwijs. Breng zeker uw smartphone mee. 

We voorzien ook computers om Smartschool te ontdekken.

nieuws_512x512

Nieuws

Ontvang school- en klasnieuws onmiddellijk op je smartphone. In de Smartschoolapp kies je voor het sterretje. In dit overzicht verzamelen we alle informatie die belangrijk is.

Deze manier van werken is snel, spaart heel wat papier en zorgt ervoor dat de informatie zeker tot bij jullie geraakt.

berichten_512x512

Berichten

Heb je een vraag, melding of mededeling? Via de berichten kan je deze vraag gemakkelijk stellen aan de klasleerkracht, de zorgcoördinator of de directeur. Klik op het envelopje en typ bij ontvanger de naam.

Je bericht komt zo gegarandeerd aan én de informatie uit je bericht blijft binnen ons veilig platform.

mijn_vakken_512x512

Mijn vakken

'Mijn vakken' is eigenlijk een digitale boekentas. De klasleerkracht verzamelt in dit mapje interessante documenten en links. Op deze manier betrekt de leerkracht de ouders met het lesgebeuren.

Kosmos extra's

Busvervoer

Busvervoer

Maken jouw kinderen gebruik van het busvervoer? Dan kan u donderdagavond terecht bij om dit in orde te maken. U tekent hier ook het busreglement.

thuis

Voor- en naschoolse opvang

Wil je gebruik maken van onze voor- en naschoolse opvang? Dat kan. De opvang opent iedere morgen om 7u00 en sluit om 18u00. Inschrijven doe je door het inschrijfdocument in te vullen. Dit kan je afhalen in de opvang.

 

Eetmoment

Eetmoment